Doelen bereiken? Meet met Analytics (video)

Een mooi design? Check. Goede, actuele content? Check. Websitedoelen behaald? Eh… Je kunt je website nog zo goed voor elkaar hebben, uiteindelijk gaat het er om dat je je doelen behaalt. Doelen meten kan met de meeste statistiekpakketten, ook met het veelgebruikte, gratis Google Analytics. Hoe je dat doet? Bekijk de video.

Google Analytics-doelen meten

Een doel van je website kan natuurlijk keiharde verkoop zijn, maar net zo goed het aantal ingevulde contactformulieren, de klanttevredenheid over de informatie op je site of het verzamelen van informatie. Of je daar succesvol in bent weet je alleen als je dat ook daadwerkelijk meet. Het meten van doelen is dus net zo goed interessant voor lead-generatie of contentsites als voor e-commerce. Wil je verder gaan dan de standaard statistieken en echt meten of je site het goed doet, dan helpt deze video (27 min.) van Google over Analytics, Goals en E-commerce je alvast op weg!

Voor je doelen gaat meten, is het natuurlijk wel belangrijk dat je Analytics-instellingen goed staan! Heb jij nog tips of opmerkingen naar aanleiding van deze Google-webinar?

Tags: Analytics, Google Analytics, webstatistieken, doelen