Bloggende professionals en wat je ermee kunt bereiken: een podcast met Jeanette Benschop

Mensen googelen ‘jeugdzorg’ en ze schrikken zich rot. Dat was het startpunt voor mijn gast in deze podcast, Jeanette Benschop. Eén van haar doelstellingen als communicatieadviseur in de jeugdzorg was het laten zien van de andere kant: de verhalen achter het nieuws en de vakbekwaamheid van jeugdbeschermers. Daarvoor zette ze weblogs in.

In de loop van een paar jaar kreeg ze steeds meer van haar collega’s aan het bloggen. Hoe deed ze dat en wat waren de (on)verwachte effecten? Daarover gaat dit gesprek.

Beluister mijn gesprek met Jeanette Benschop

Abonneer je op de podcast Contentspecialisten

Wil je geen aflevering van ‘Contentspecialisten’ missen? Abonneer je via iTunes, Spotify of Stitcher:

Abonneer je via iTunes Abonneer je via Spotify Abonneer je via Stitcher

 

Over de auteur: Hugo Louter

Als online adviseur bij Presenter (2012-2019) hielp Hugo organisaties die behoefte hebben aan een website die hen dichterbij hun doelstellingen brengt. Gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en leesbaarheid staan voor hem bovenaan. Hugo doet analyses, geeft advies en werkt mee als contentmanager of inbound marketeer. Als trainer hielp hij al honderden vakgenoten zich te verbeteren in contentstrategie, zoekmachineoptimalisatie en schrijven voor het web. Sinds 2019 is hij zelfstandige als 2meter1 Analytics.

Tags: zakelijk bloggen, podcast