Writersblock? De Ommwriter!

Jouw opdracht: schrijf een leuk en creatief artikel voor de website. Jijzelf: inspiratieloos en afgeleid. Je staart naar een lege pagina in Word. Succes…

Alle redacteuren weten het. Een goed artikel schrijven is niet altijd even simpel. Konden we maar terug naar de tijd toen schrijvers in een hutje in de natuur relaxed konden schrijven. Hoe kun je dat gevoel krijgen in je kantoortuin? Hoe kun je lekker ‘zen’ schrijven?

Instant zen aan je bureau

Een leuke tool die ik heb ontdekt is Ommwriter. Met dit programma schrijf je letterlijk in een sneeuwlandschap. Géén afleiding door allerlei knoppen en vensters. Voor creatief schrijven heb je immers helemaal geen headers, track changes en smartart nodig. Met Omwriter is het alleen jij en de sneeuw, of een van de andere twee achtergronden. Maak de transformatie helemaal compleet door ook te luisteren naar een van de heerlijke zenmuziekjes! Dus doe je oordopjes in, vergeet je drukke collega’s en aan de slag. Succes!

Screenshot Omwriter

ps: Ommwiter Dāna I (de light-versie) is gratis te downloaden.

 

Over de auteur: Jacqueline van der Burg

Content in alle vormen, dat is mijn passie! Tekst, beeld, infographic en video, profit en non-profit, voor websites, social media en apps. Bij mijn opdrachtgevers breng ik dit graag strategisch samen. Denk aan content coördinatie, contentmarketing, online strategie en webredactieprocessen. Wat ik ondertussen leer, blog ik hier!

Tags: content, redactie, schrijven, webredacteur, writersblock