Eenvoudig foto’s bewerken, waar je ook zit

Als webredacteur loop je er geregeld tegenaan: je wil even een foto aanpassen voor een website, maar op je computer staat alleen Photoshop. Een veel te uitgebreid programma als je alleen maar de grootte wil aanpassen. Of erger: er staat alleen MS Paint op de computer waar je op dat moment achter zit. Hoe kun je toch eenvoudig foto’s bewerken, ongeacht je werkplek?

Gratis online fotobewerking

Er zijn gelukkig veel tools die het leven van een webredacteur makkelijker maken. Op verschillende websites kun je online eenvoudig en gratis foto’s bewerken. Van simpele handelingen zoals resizen, croppen of converteren naar een ander bestandsformaat tot het bewerken van complexe afbeeldingen met meerdere lagen. De volgende web apps zijn vanaf elke computer te gebruiken:

Registratie (gratis) biedt bij de meeste sites extra functionaliteit. De web apps werken het beste in een recente browserversie.

Geen Photoshop als je het nodig hebt

Wil je juist geavanceerdere bewerkingen uitvoeren, maar heb je geen Photoshop op je werkplek? Bovengenoemde app SumoPaint ondersteunt ook Layers, transparantie en vele effecten!

Zorg dat je je foto’s optimaliseert als je ze op je website wilt plaatsen. Wil je alleen een screenshot bewerken? Lees dan mijn blog over handige screenshot tools.

Tags: beeldbewerking, fotobewerking, photoshop0 reacties op dit artikel