5 Snelle linkbuilding tips

Linkbuilding blijft een bijzondere tak van sport op het internet. Het vinden van ingenieuze manieren om een link naar je website vermeld te krijgen op andere websites blijft een constante uitdaging. Niet alleen trekken die links in potentie meer publiek naar je website. Ook voor de positie in Google’s zoekresultaten zijn links naar je website een belangrijke graadmeter. Hoewel goede content op de website natuurlijk de beste manier is om veel links van anderen te verdienen, zijn hier vijf snelle tips voor linkbuilding:

1. Klanten als referentie

Neem contact op met (voormalige) klanten en vraag hen een link op te nemen naar je website. Wanneer je positief werk afgeleverd hebt, zal het weinig moeite kosten de klant over te halen de link te publiceren.

2. Persberichtdatabases

Publiceer geregeld persberichten met een link naar je website in een aantal grotere databases die gratis persberichten opnemen. Deze databases hebben een verrassend groot verspreidingsgebied, wat natuurlijk goed is voor het verspreiden van de link. Denk bijvoorbeeld aan www.mijnpersbericht.com/ en www.persbericht.nu/

3. Links uitwisselen

Neem contact op met beheerders van websites die informatie of diensten aanbieden die aan je website gerelateerd zijn. Bied hen aan een link naar hun website op te nemen, in ruil voor het opnemen van een link naar jouw website.

4. Interne links

Het is belangrijk om de structuur van je eigen website op orde te hebben. Verwijs op een eenduidige manier naar een bepaalde pagina. Dus niet de ene keer naar www.site.nl/home.html en de andere keer naar www.site.nl/index.html. Verwijs ook vaak naar belangrijke pagina’s binnen de site, om het belang van die pagina’s te benadrukken voor zoekmachines.

5. Link in RSS

RSS mag dan in populariteit afnemen, zorg wel dat in de berichten in de RSS-feed een link naar je website staat. Zo vergroot je de kans dat mensen vanuit de RSS-feed doorklikken naar de website.

Over de auteur: Steven Kamminga

De zoektocht naar de kracht van je content blijft een razend interessant onderdeel van ons vakgebied van online communicatie. Mijn blogs voor De Kracht van Content staan daarom vaak in het teken van de analyse en strategie van die content.

Tags: linkbuilding, zoekmachineoptimalisatie, tips



0 reacties op dit artikel
  • My Private Times zegt:

    Bedankt voor deze korte maar zeer duidelijke en handige tips!