Ton van Leeuwen - Leene Communicatie

12 revisies voor een eenvoudige tekst: een podcast met Ton van Leeuwen over begrijpelijke communicatie

Met teksten op B1-niveau bereik je 80 procent van de Nederlandse bevolking. Maar wat doe je als je mensen zelfs met die standaard voor ‘begrijpelijke taal’ niet bereikt? Begrijpelijkheid is meer dan eenvoudige tekst. Hoe je daaraan kunt werken, hoor je in de podcast waarin ik spreek met Ton van Leeuwen. 

Ton van Leeuwen is contentspecialist en de schrijver van het artikel ‘Begrijpelijke overheidscommunicatie vraagt om meer dan heldere taal’. Ik leerde hem kennen toen hij bij Rijk Zwaan als bedrijfsjournalist werkte. Inmiddels werkt hij bij Leene Communicatie in Gouda. Organisaties die zich met complexe maatschappelijke onderwerpen bezighouden, komen bij Ton en zijn collega’s terecht. Ze schrijven printteksten en online teksten over thema’s als digitalisering, mobiliteit, zorg, duurzaamheid. Ik zocht Ton op en had een leuk gesprek met hem naar aanleiding van zijn artikel.

Luister naar mijn gesprek met Ton van Leeuwen

Links uit deze podcast

Abonneer je op de podcast Contentspecialisten

Wil je geen aflevering van ‘Contentspecialisten’ missen? Abonneer je via iTunes, Spotify of Stitcher:

Abonneer je via iTunes Abonneer je via Spotify Abonneer je via Stitcher

Over de auteur: Hugo Louter

Als online adviseur bij Presenter help ik organisaties die behoefte hebben aan een website die hen dichterbij hun doelstellingen brengt. Gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en leesbaarheid staan voor mij bovenaan. Ik doe analyses, geef advies en werk mee als contentmanager of inbound marketeer. Als trainer heb ik al honderden vakgenoten geholpen zich te verbeteren in contentstrategie, zoekmachineoptimalisatie en schrijven voor het web.

Tags: overheid, B1, begrijpelijkheid, toegankelijke content, podcast