Visual storytelling: de kracht van online video

Visuele content geeft je boodschap extra kracht en spreekt tot de verbeelding. Wil je je doelgroep echt raken? Maak dan gebruik van visual storytelling met online video. Zo blijft jouw verhaal nog langer en beter hangen. Want wie houdt er niet van een goed verhaal?

Online video en storytelling: een gouden duo

Combineer je online video met storytelling, dan heb je het beste van twee werelden. Niet alleen verwerkt en begrijpt iedereen beelden vele malen sneller. Met storytelling bouw je een emotionele relatie op met je kijker. Zo kom je echt binnen en houd je de boodschap nog langer vast. Ter inspiratie vier voorbeelden van online video en storytelling.

Inside CHANEL – Coco

Een mooi voorbeeld van corporate storytelling is de video Coco – Inside CHANEL waarin het meisje Gabriëlle Chanel uitgroeit tot de legende Coco Chanel en een nieuwe kledingstijl voor dames introduceert. Op de website Inside CHANEL vind je naast het verhaal van Coco ook de verhalen over N°5 en Marilyn en N°5. Een prachtig inkijkje bij Chanel.

Google – Reunion

Google Creative Labs linkt hun producten aan een sterk en emotioneel verhaal. Een kleindochter in India verrast haar grootvader op zijn verjaardag met de komst van zijn jeugdvriend nadat ze elkaar 60 jaar uit het oog verloren zijn, met hulp van Google Search. De video “Reunion” geeft niet alleen een emotionele lading maar informeert op een slimme manier de kijker over het Google-product.

Apple – Designed By Apple

Apple is meester in het vertellen van verhalen. Over de commercial in 1984, uitgezonden tijdens de Super Bowl, wordt nog steeds gesproken. Maar ook de video “In Apple – Designed By Apple” vertelt op een simpele en elegante manier de ideeën en emoties bij de creatie van elk Apple-product.

Triodos Bank – Groei is meer dan een cijfer

Een sterk staaltje corporate storytelling van eigen bodem komt van Triodos Bank. In 2012 gaven ze met “Klein is het nieuwe groot” een vernieuwend perspectief op de samenleving vanuit de gedachte: bijdragen aan een duurzame samenleving. De laatste video “Groei is meer dan een cijfer” geeft een andere kijk op onze welvaart en economie. En wat groei voor jou betekent.

Aan de slag

Ga je aan de slag met online video en storytelling? Het goede verhaal komt je helaas niet zomaar aanwaaien. Succesvol je verhaal vertellen in beeld is een aparte tak van sport. Deze tips helpen je op weg.

  1. Maak korte en simpele video’s die je makkelijk begrijpt, onthoudt en kunt navertellen.
  2. Bedenk een creatieve, originele invalshoek. Het verhaal hoeft niet chronologisch te zijn. Je kunt ook gebruik maken van flashbacks of in de toekomst starten.
  3. Link het verhaal aan de actualiteit. Haak in op wat er om je heen gebeurt of wat je doelgroep belangrijk vindt.
  4. Focus je op één boodschap, idee of kernwaarde.
  5. Start met een invalshoek die tot de verbeelding spreekt, een emotionele lading geeft en je brengt naar het probleem of de oplossing.
  6. Zorg voor een heldere boodschap. Niet alleen het thema moet helder zijn, maar ook de kern van de boodschap moet duidelijk zijn.
  7. Beleef en ervaar het verhaal zelf.

Tags: Storytelling, video, visuele content, online video