contentkalender 2017

Handleiding contentkalender 2017

Wil je aan de slag met de contentkalender tool? Deze handleiding contentkalender helpt je om de contentplanning voor 2017 op te zetten met onze contentkalender. 

Heb je de contentkalender 2017 nog niet gedownload? Doe dat eerst op de pagina Contentkalender downloaden.

Het tabblad Actielijst is de basis van de contentkalender. In deze lijst vul je voor het hele jaar per dag in waar je wat, wanneer, voor wie, in welke vorm  op welk kanaal publiceert. Je maandplanning vult zich automatisch vanuit de Actielijst met het onderwerp van je actie en in de jaarplanning weergegeven met een kleur. Zo heb je goed zicht op de benodigde content(productie) voor het komende jaar.

Doorloop de volgende stappen om de contentkalender aan jouw voorkeuren aan te passen en aan de slag te gaan.

1. Instellingen aanpassen naar jouw voorkeuren

1.1. Keuzelijsten

Maak gebruik van de keuzelijsten in tabblad Actielijst. De keuzemogelijkheden bepaal je zelf en met keuzelijsten vul je op een consistente wijze je planning. Bijvoorbeeld door met vaste thema’s te werken of typen content te benoemen. Deze keuzelijsten zijn gekoppeld aan de invulvelden van de gelijknamige kolommen.

In tabblad Instellingen pas je op eenvoudige wijze de keuzemogelijkheden aan, bijvoorbeeld door de namen van de contenteigenaren te overschrijven of  een mogelijkheid toe te voegen bij “Vul een contenteigenaar in”. Per kolom staat aangegeven hoeveel  keuzemogelijkheden je hebt.

1.2 Feestdagen en belangrijke dagen

Wil je feestdagen en andere belangrijke dagen voor je organisatie inzichtelijk krijgen in je planning? Voeg de feestdagen en belangrijke dagen toe aan de lijst in tabblad Instellingen. De dagen verschijnen dan automatisch in je maandoverzichten.  Maximaal 1 per datum.

2. Actielijst uitbreiden met extra kolommen

Wil je meer informatie kwijt in je actielijst dan de huidige kolommen? Dan kun je de actielijst uitbreiden met meer kolommen. Voeg nieuwe kolommen altijd toe na de laatste kolom Opmerkingen. Dit in verband met de bestaande formules en koppelingen naar maand- en jaaroverzicht. Selecteer de kolom naast kolom Opmerkingen en kies dan via je rechtermuisknop voor Invoegen.

3. Actielijst invullen en regels toevoegen

Nu kun je de benodigde content gaan plannen en in de actielijst gaan invullen. De datum en dagen zijn al ingevoerd.
Vanaf de kolom Thema vul je de gegevens in. Bij de kolommen Thema, Type content, Eigenaar, Status, Kanaal, Leveranciers maak je gebruik van de keuzelijsten. De overige kolommen vul je zelf in.

Heb je meer acties op 1 dag? Voeg dan een rij toe en kopieer de rij met dezelfde datum. Hoe? Selecteer de rij met dezelfde datum en voeg via de rechtermuisknop een nieuwe rij toe. Selecteer de hele nieuwe rij en  kopieer met CTRL-D. Zie het voorbeeld van 1 januari.

Verwijder geen rijen met data.  Dan werken de koppelingen naar  jaar- en maandoverzichten niet meer

4. Beveiligde werkbladen: formules en koppelingen in de tool

De contentkalender tool bevat formules die de actielijst koppelen met het jaaroverzicht en de maandoverzichten. Daarom zijn meerdere werkbladen ook beveiligd. Dit is om deze formules en koppelingen in stand te houden.

5. Waar moet je nog meer op letten:

  • Voeg geen kolommen toe aan het begin van de actielijst
  • Verwijder geen rijen met data in de actielijst
  • Overschrijf maandoverzichten niet met eigen invoer
  • Gebruik de contentkalender tool in Excel 2016, 2013, 2010 of 2007. Bij eerdere versies van Excel kan het zijn dat bepaalde koppelingen niet of minder goed werken.

Meer informatie over de contentkalender tool

Heb je nog vragen over de contentkalender of wil je teruggebeld worden? Gebruik het contactformulier contentkalender. Op de Linkedin Showcase Page De contentkalender kun je je ervaringen delen en inspiratie opdoen.

 

Over de auteur: Astrid Herngreen

De kracht van content bestaat voor mij uit een juiste combinatie van tekst, beeld en video en afgestemd op de wensen van de doelgroep. Bij Presenter help ik organisaties als online adviseur in hun zoektocht naar waardevolle content voor hun doelgroep. Mijn ervaringen deel ik graag in mijn blogs.

Tags: instructie, contentkalender 2017Reageer op dit bericht

* Verplicht
** Verplicht, maar wordt niet getoond